ιδρυτής του γαλακτοζαχαροπλαστίου Βοσκοπούλα, Γεώργιος Γούλας

Ο κύριος Γιώργος φροντίζει το κοπάδι του.

Στον παράδρομο της λεωφόρου Βάρης, στα παλαιά Βλάχικα – και νυν Δίλοφο, επί της οδού Πανός 28 ο Γεώργιος Γούλας με τη γυναίκα του Σοφία ξεκίνησε το 1960 μια πολύ μικρή επιχείρηση με γαλακτοκομικά. Διέθεταν την παραγωγή των αιγοπροβάτων τους φτιάχνοντας γνήσιο σπιτικό γιαούρτι, ρυζόγαλο και κρέμα. Δεν ήταν και λίγοι τότε από την Αθήνα που αγόραζαν γάλα και αυγά σπιτικά για τα παιδιά τους. Το αρχικό μαγαζί ήταν ένα δωμάτιο του 1900 με μια μικρή τζαμαρία και ένα ξύλινο ψυγείο πάγου. Το 1974, ο κύριος Γιώργος και η κυρία Σοφία προχώρησαν σε επέκταση και πλήρη ανακαίνιση του μαγαζιού, φτιάχνοντας ένα μοντέρνο κατάστημα που διατηρούσε όμως την ποιότητα και τις παραδοσιακές συνταγές των προϊόντων τους. Συνέχισαν με την ίδια αγάπη την παραγωγή προϊόντων που ήδη είχαν (γιαούρτια, ρυζόγαλα, κρέμες και πρόσεθεσαν σε αυτά νέα προϊόντα όπως ζεστό γαλακτομπούρεκο, κανταΐφι, καρυδόπιτα και μπακλαβά όλα με αρωματικό φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους. Το 1996, η Βοσκοπούλα περνά στα χέρια των παιδιών του Γιώργου Γούλα, Αργύριου και Λίτσας οι οποίοι με αρκετό ζήλο συνεχίζουν την παράδοση του καταστήματος. Διατηρώντας το δικό τους κοπάδι από αιγοπρόβατα στο Δίλοφο Βάρης (στην οδό Δραγατσανίου και Αμοργού), συλλέγουν καθημερινά το γάλα με το οποίο φτιάχνουν παραδοσιακά πρόβεια γιαούρτια, ρυζόγαλα, κρέμες από φρέσκο κατσικίσιο γάλα και το καλύτερο εκμέκ από φρέσκο ολόπαχο πρόβειο γάλα καθώς και λαχταριστά προφιτερολ και μιλφέιγ.

Η Βοσκοπούλα μέσα στον χρόνο

Η Βοσκοπούλα το 1964

Η Βοσκοπούλα το 1974

Η Βοσκοπούλα σήμερα

Έγραψαν για εμάς